logo

EN GR

Καλάθι Αγορών(0) προϊόντα

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

η εταιρεία

Ecoexplorer

O Μάρων είναι κομμάτι του Ecoexplorer. H εταιρία δραστηριοποιείται στους τομείς

 • της φιλοξενείας του οικοτουρισμού με το ξενώνα Ρωξάνη Country House Hotel www.roxani.com
 • της παραγωγής και συσκευασίας βιολογογικού ελαιολάδου - MARΩΝ και
 • της εμπορίας προϊόντων outdoor με το φυσικό κατάστημα v15 και τα ηλεκτρονικά καταστήματα www.v15.gr , www.knife.gr 

η ιστορία

Η Μαρώνεια κρύβει μέσα της έναν από του αρχαιότερους ελαιώνες της Ελλάδας. Αιωνόβια ελαιόδεντρα οριοθετούν την ιστορική συνέχεια ενός πανάρχαιου προϊόντος σε ένα χώρο γεμάτο ιστορία, παράδοση και αρώματα.

Ο ελαιώνας μας βρίσκεται μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα της Μαρώνειας. Τα 1200 δένδρα βρίσκονται σε έξι ελαιώνες και έχουν μέση ηλικία 500 ετών. Είναι μια μακρά και υπομονετική διαδικασία η καλλιέργεια τους. Δεν έχεις να κάνεις με μια απλή δενδροκομική καλλιέργεια αλλά με μνημεία της ίδιας της φύσης.

Η ποικιλία Μαρωνείτικη καλλιεργείται αποκλειστικά στον ελαιώνα της Μαρώνειας του νομού Ροδόπης. Πρόκειται για μια παλιά και εγκλιματισμένη στους ψυχρούς και δύσκολους χειμώνες ποικιλία. Το μεσογειακό παραθαλάσσιο ημιορεινό έδαφος με το ξερό κλίμα και τις λίγες βροχές δίνει ιδιαιτερότητα στο τελικό προϊόν.

Η πολυετής παράδοση των οικογενειακών ελαιώνων μας έχει προσφέρει την τεχνογνωσία της καλλιέργειας, συγκομιδής και επεξεργασίας που δίνουν το καλύτερο δυνατό τελικό προϊόν χωρίς χρήση χημικών ή άλλων επιβλαβών παραγόντων.

ο παραγωγός

 • Ο Γιώργος Βολουδάκης είναι ένας μικρός παραγωγός ελαιολάδου.

  Παράγει ετησίως μερικούς τόνους εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου αποκλειστικά από ελιές Μαρώνειας και αποκλειστικά στον παραδοσιακό ελαιώνα με βιολογική καλλιέργεια.

 • Σήμερα η μικρή αλλά εξαιρετική παραγωγή έρχεται να παραδώσει ένα προϊόν μοναδικό και σπάνιο σε μοναδικούς ανθρώπους.

  Μεγαλώνοντας μέσα στους παλιούς μύλους με τις τεράστιες μυλόπετρες και την μυρωδιά της πατημένης ελιάς αποκτάς μόνιμες εμπειρίες που τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει. Και αυτό από μόνο του παραπέμπει σε ένα και μοναδικό αυτοσκοπό τη διάσωση και διάδοση της παράδοσης.

  Ακολουθώντας μια παράδοση δεκαετιών, σήμερα η τρίτη γενιά παραγωγού συσκευάζει το εξαιρετικό αυτό προϊόν και το εξάγει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

το λάδι

Στους Ελαιώνες της Μαρώνειας παράγουμε υψηλής ποιότητας αγνό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αποκλειστικά και μόνο από την ποικιλία της Μαρώνειας.

 • Η καλλιέργεια των δένδρων γίνεται χωρίς άρδευση.
 • Η παραγωγή εξαρτάται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.
 • Η συλλογή γίνεται με τα χέρια και σε όσο επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες πρώιμο χρόνο.
 • Η περιορισμένη παραγωγή σε συνδυασμό με την άμεση αποστολή του στο ελαιοτριβείο έχουν ως αποτέλεσμα εκτός από την άριστη ποιότητα και τα χαρακτηριστικά και τα μοναδικά γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά.
 • Στο ελαιοτριβείο οι ελιές εκθλίβονται με ψυχρή έκθλιψη. Η διαδικασία αυτή δίνει υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα που δεν ξεπερνά τους 0,4 - 0,5 βαθμούς.
 • Στη συνέχεια το ελαιόλαδο μεταφέρεται στις δεξαμενές της επιχείρησης όπου και φυλάσσεται μέχρι την εμφιάλωσή του, η οποία γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο της φυσικής μετάγγισης από τη δεξαμενή στις φιάλες.
 • Παραδίδουμε έτσι ένα φυσικό προϊόν χωρίς επεξεργασία, φιλτράρισμα και έκθεση σε φως ή αέρα.